Naturlig Omega med CBD-oljen

Naturlig omega med CBD-oljen

Omega 3 og fettforbrenning

Over til fettforbrenning da dette er temaet de fleste er mest interessert i.

Av de ulike typene fett vi får i oss via kostholdet er det de essensielle flerumettede omega-3-fettsyrene som har størst effekt på fettforbrenningen. De to langkjedede omega-3-fettsyrene DHA og EPA øker fettforbrenningen primært ved å aktivere gener for nedbryting av fett, og ved å hindre gener for fettdannelse. Det anbefales for eksempel et inntak av disse fettsyrene på PMSF (Proteinsparende modisert faste)fordi de er helt nødvendige fettsyrer og kan hjelpe med nedgangen i fettprosent.

Heldigvis trenger du ikke vite nøyaktig hvordan dette skjer i kroppen for å nyte godt av effekten, men er du ernæringsnerd og ofte spør: hvorfor det? får du her en mer detaljert forklaring

PPAR a

Under periodisk fasting, kalorirestriksjon eller en høy-fett/lav-karbo-diett vil det finnes en stor andel frie fettsyrer sirkulerende i blodet. Disse forbrennes i cellene til brukbar energi, men de virker også som spesifikke signalmolekyler inni cellene. Omega-3-fettsyrer aktiverer nemlig en bestemt kjernereseptor, PPARa, som spiller en stor rolle i både omsetningen av fett, energibalansen i kroppen og insulinfølsomheten til cellene. PPARa finnes hovedsakelig i vev og organer som er aktive med å bryte ned fettsyrer, som musklene, leveren og hjertet.

Inni cellen: Når fettsyrer fester seg til transkripsjonsfaktoren PPARa fører det til at den beveger seg inn i cellekjernen og binder seg til arvestoffet, DNAet vårt, og skrur på bestemte gener. Det spesielle med omega-3-fettsyrer er at de slår de på gener involvert i fettforbrennings-mekanismer i cellene, mens mettede fettsyrer derimot kan skru de samme genene av. Dette er gener som koder for proteiner og enzymer involvert i transport og forbrenning av fettsyrer.

Systemet virker derfor som en slags fettsensor, jo mer PPARa som aktiveres betyr for kroppen at den må øke kapasiteten for fettforbrenning.

Fett er en sunn energikilde

Som alle fettstoffer inneholder også omega-3 fettsyrer 9 kalorier per gram. Inntak av fett i stedet for karbohydrater, og da spesielt istedet for sukker og stivelse har svært positive effekter på den såkalte lipidprofilen i plasma, minker insulinutskillelsen og senker blodsukkernivået. Effekten av fettinntak på fettet som sirkulerer i blodet avhenger mye av oppbyggingen av fettsyren som inntas.

Et høyt inntak av omega-3-fettsyrer (> 2 gram/dag) senker triglyseridnivået i blodet, noe som reduserer risikoen for hjerte- og karsykdom. Dette gir en jevn, langvarig og behagelig energifølelse, og når kroppen har tilpasset seg til å forbruke fett som hovedenergikilde, øker den faktisk produksjonen av de enzymene som må til for å forbrenne fettet. Disse enzymene bidrar også til at kroppen lettere kan frigjøre fettsyrer fra eget fettvev å bruke som energikilde.

                                                 Kroppen er smart ikke sant

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag nettstedet ditt med WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close